top of page

3 Geestelijke oefeningen!

Bijgewerkt op: 14 mei

In deze laatste twee weken zijn er drie geestelijke oefeningen gepredikt. Een in het heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood voor vrouwen; twee in het klooster Regina Pacis in Valkenburg, een groep voor vrouwen en een groep mannen. En zo hebben maar liefst zeventien personen dagen van intens gebed en verening met de Heer meegemaakt .


Pater Horacio predikte de geestelijke oefeningen aan vier mannen in het Engels.

De zusters predikte de geestelijke oefeningen voor twee groepen vrouwen in Heiloo en Valkeburg. De paters zijn gaan helpen met biechthoren en enkele meditaties.


Enkele deelnemers hebben hun ervaring met de geestelijke opgeschreven. Het is een mooie getuigenis over hoe ze deze dagen hebben beleefd.


Een cadeau aan mezelf

Een stilteretraite met deskundige begeleiding door een Priester en Zusters. De stilte van het klooster is heel prettig en de ligging is prachtig. Een mooi moment om zonder prikkels van buitenaf ruimte te creëren om met mijn kwetsbaarheid om te gaan, voor rust, gebed en bezinning. De retraite was best intensief maar heeft mij desondanks veel rust gebracht en veel inzichten opgeleverd, de geestelijke oefeningen hebben mij zeer verrijkt en mij nog dichter bij God gebracht.

~Esmeralda


Een cadeau aan mezelf

Het was een waardevolle retraite op een mooie plek en uitstekende verzorging. Wel een vol dagprogramma maar dat heb je met dit onderwerp ook wel nodig. Kortom ...voor herhaling vatbaar veel dank aan allen die deze retraite mogelijk maken.

~Maja


Ook dit jaar mocht ik de geestelijke oefeningen doen. Deze dagen hoef je niks anders te doen dan hard werken aan je geestelijke gezondheid. De dagen zijn vol van meditatie oefeningen. Diverse keren kwamen er vragen bij me op waar ik vrijwel direct goede adviezen voor kreeg, er is namelijk altijd een zuster of priester aanwezig, die je vragen mag stellen. Zo heb ik de indeling van mijn dagelijks leven weer wat aangepast, wat mij vertrouwen geeft voor de toekomst.

~Bernadette


Zie, hoor, voel (!!)

met de zintuigen de gebeurtenissen!

Wees daar aanwezig!


De Aankondiging van de Engel aan Maria:

Wat zeggen ze ?

De sfeer, verbijstering, de Vreugde!


De schrik van Maria en dan haar 2 antwoorden waardoor de wereld gered werd..

1. Hoe zal dat geschieden?..

2. FIAT !

Door deze 2 antwoorden zijn alle mensen van alle tijden verlost! AMEN


De Vreugde

EXTASE VAN MARIA, omdat zij DE SCHEPPER EN REDDER in haar schoot mocht ontvangen..AMEN, AMEN


De MENSWORDING groot mysterie in de geschiedenis

Pater Esko noemde huisje van Loreto, door engelen daar gebracht :

De knusheid en: ..

MOEDER loopt daar rond..


De pater adviseerde de schildering van de Aankondiging aan Maria van kunstenaar Bijvoet te bekijken in de Genadekapel. Maria wordt overschaduwd door de H. Geest en ontvangt Het Kind JEZUS in haar schoot..

Dankbaar voor de inleidingen, de presentaties, de begeleiding, de stilte, de gesprekken..Pater en zuster,


In Christo,

~Mirjam

 

Heerlijk om je zo in stilte los te maken van de wereld en je helemaal te richten op God.

Ik had mij aangemeld en wist niet heel goed wat ik er van mocht verwachten. Maar het was echt heel fijn om te doen. Best intensief omdat het een vol programma is. Maar ook heerlijk om je zo in stilte los te maken van de wereld en je helemaal te richten op God. Verder ook wel voldoende vrije tijd om het Heiligdom te bekijken. Wat een prachtige rustgevende omgeving. Het was een geweldige ervaring. Zusters en pater Esko, nogmaals bedankt.

~Heleen


Ik kwam naar het weekend met de verwachting nu een keuze te 'moeten' maken in een bepaalde situatie. Maar in het weekend mocht ik ervaren dat mijn verwachting mij in de weg zat. Toen ik dit inzag en mijn verwachting los kon laten, heb ik zoveel rust ervaren. God heeft mij gevuld met genade, liefde, rust en heel veel inzichten gegeven. Ik heb mogen ervaren wat heilige onverschilligheid inhoud en ook dat alles op Gods tijd gebeurt, en niet wanner ik denk dat iets 'moet'. Heel veel dank voor de retraite!!!

~Irene


We wensen alle deelnemers veel zegen toe. Dat hetgeen de Goede God ze heeft willen inspireren tijdens deze dagen hen mag blijven ondersteunen!
25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page