top of page
Foto van schrijverIVE Nederland

Bedankt zuster Passie!

Afgelopen zondag hadden we weer een bijeenkomst van de Voces Verbi



Elke tweede zondag van de maand hebben we een jongerenbijeenkomst van de Voces Verbi. Het programma is heel eenvoudig: de Heilige Mis, catechese, Aanbidding, samen eten en veel gezelligheid.



Deze laatste zondag was heel bijzonder, omdat we afscheid hebben genomen van zuster Passie. Zij heeft veel bijgedragen aan de groep in de jaren dat ze hier in Nederland was: met haar humor, inzet en haar voorbeeld van geloof! Binnenkort gaat ze naar het slotklooster om zo haar roeping in haar roeping te volbrengen. Het is een bijzondere getuigenis voor ons allen dat zij zich terugtrekt in het slotklooster, om zo alleen voor de Heer te leven! Maar ondanks de contemplatieve zusters in het verborgene leven, weten we dat ze op een spirituele manier heel dichtbij zijn met hun gebeden en offers.


Zuster Passie heeft met zuster Nadia uitgelegd wat het godgewijde leven is, in het bijzonder het contemplatieve leven. Ze vertelde haar roepingverhaal: de manier waarop ze kennis had gemaakt met de Heer Jezus en haar leven als zuster. Zuster Passie heeft een goede band met de jongeren, die haar ontzettend dankbaar zijn. Maar ook zij bedankte de jongeren voor hun geloof en hun ijver om te leven voor Christus in deze moeilijke wereld. Daarom heeft ze ook beloofd voor ons allemaal te bidden, voor de jongeren in het bijzonder!



De Voces Verbi hadden een leuk filmpje als afscheid gemaakt. En ook hebben ze een gepast cadeau gegeven: een mooie Bijbel, die ze haar hele leven kan gebruiken. Elke keer als ze deze Bijbel gebruikt kan ze zich de jongeren op een bijzondere manier herinneren in haar gebed.

Veel zegen zuster Passie in uw nieuwe missie!

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page