top of page

Geestelijke Oefeningen voor kinderen

Op zaterdag 11 mei vond in ons slotklooster in Valkenburg voor het eerst een dag van ‘Geestelijke Oefeningen voor kinderen’ plaats.De Heilige Mis werd gevierd door Pater Andreas die speciaal voor het jonge publiek de verschillende delen uitlegde.Na de Heilige Mis was er biechtgelegenheid, de kleinsten (tot drie jaar) bleven bij een van de zusters en hun ouders en de oudere kinderen gingen mee om de eerste ‘inleiding’ te krijgen van de dag. De oproep van de aardse koning werd voorgesteld volgens de Geestelijke Oefeningen van Sint Ignatius en vergeleken met Christus Koning die aan de deur van ons hart klopt om met Hem mee te strijden en de wereld voor God te winnen. Na deze inleiding gingen we samen naar de kerk voor een korte geleide meditatie. Heel geconcentreerd vertelden de kinderen aan Jezus dat ze wilden luisteren als Hij aan hun hartje klopte en wilden doen wat Hij hun zou vragen om te helpen om de hele wereld voor God te veroveren.Er volgde een kort speelmoment en toen gingen we weer naar de spreekkamer voor de punten over het Laatste Avondmaal en de Heilige Eucharistie aangezien vijf van de deelnemende kinderen in de komende weken hun eerste Heilige Communie zullen ontvangen. We leerden over hoe we onze ziel moeten voorbereiden om Jezus te ontvangen: we kunnen met een vingerhoedje naar een waterput om water te halen, maar we kunnen ook met een grote kan of met een emmer water putten. Hoe groter we ons hart maken, hoe meer Jezus het kan vullen in de Heilige Communie. In de meditatie vroegen we aan Jezus om ons hart zo groot als een regenton te maken, om zo veel mogelijk van Jezus’ genade te mogen ontvangen.

 

Na deze meditatie was het de tijd voor een eenvoudig middagmaal, spelletjes en ter afsluiting baden de kinderen met de ouders en de apostolische zusters de rozenkrans in de tuin. Een klein beeldje van Onze Lieve Vrouw van Luján ging mee in de processie, gedragen door verschillende kinderen.

 

Op het einde van de rozenkrans konden alle kinderen een bloem aanbieden aan Maria van Luján, er werd een groepsfoto gemaakt en de kinderen kregen een boekje met ‘Bezoekjes aan het Allerheiligste Sacrament’ mee, met teksten van de Zalige Priester Edward Poppe.

 
We bidden voor de vruchten van deze dag, voor de heiligheid van alle deelnemende kinderen en opdat we dit apostolaat in de toekomst kunnen herhalen, verbeteren en uitbreiden. Ad Maiorem Dei Gloriam, tot meerdere eer en glorie van God.
 


40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page