top of page

Geestelijke Oefeningen voor mannen in Heiloo

Ja, er waren negen deelnemers aan de geestelijke oefeningen van deze maand (van 16 tot 19 november). We mochten te gast zijn bij het heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo.


De geestelijke oefeningen zijn dagen van stilte en gebed - een retraite, volgens de methode van de heilige Ignatius van Loyola. De heilige geeft de volgende beschrijving: "De term geestelijke oefeningen slaat op elke vorm van gewetensonderzoek, overweging, beschouwing, mondgebed of innerlijk gebed, en op nog andere geestelijke activiteiten, zoals verderop zal worden vermeld. Want zoals wandelen, op tocht gaan en hardlopen lichamelijke oefeningen zijn, zo noemt men geestelijke oefeningen elke manier waarop men de ziel voorbereidt en klaarmaakt om zich van elke ongeordende gehechtheid te ontdoen, en om dan te zoeken en te vinden wat Gods wil is bij de inrichting van zijn leven tot heil van zijn ziel". Oftewel, dagen van gebed om de wil van God in je leven te vinden en de genade vragen om het te mogen volbrengen.


Tijdens deze dagen is er een priester die de verschillende meditaties uitlegt en daarna heeft eenieder tijd voor persoonlijk gebed. Ook is er dagelijks de Heilige Mis, Aanbidding, Rozenkrans en biechtgelegenheid.De geestelijke oefeningen worden ook wel eens beschreven als een "school van heiligen". Dit omdat, het dagen zijn waarin er een diep contact is met de Heer en je de ziel helemaal openstelt voor Hem. Het is een methode dat veel personen heiligen heeft gemaakt, of beter gezegd, geholpen heeft om zich helemaal aan de Heer te geven en hun wil met die van God te verbinden. Mooi was ook dat twee heren aan deze dagen deelnamen om zich voor te bereiden op hun aanstaande huwelijk.We wensen nog veel vruchten toe aan deze negen deelnemers! Op weg - met Zijn genade - naar de heiligheid!18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page