top of page

Voces Verbi bijeenkomst april

Op zondag 14 april was er weer een bijeenkomst van de Voces Verbi. Maandelijks proberen we als groep samen te komen: om samen te bidden, ons geloof te verdiepen en natuurlijk voor veel gezelligheid.


De dag begon met het allerbelangrijkste moment: de heilige Mis. De Eucharistie is "de oorsprong en het hoogtepunt van heel het christelijk leven", zegt het Tweede Vaticaans Concilie (Lumen Gentium, 11) en dat geldt ook heel speciaal voor alle gelovige jongeren. We kunnen niet zonder Jezus in de heilige Eucharistie! We hebben immers Zijn genade nodig. En bij de heilige Mis zijn we bij de bron van alle genade: het offer van Jezus aan de Vader.Gelukkig was het een mooie zonnige zondag. Daarom hebben we een leuke wandeling gemaakt in de Amsterdamse Waterleidingduinen. En dicht bij het water baden we samen de rozenkrans. Eenmaal terug in de pastorie dronken we samen een kopje koffie en kwamen er allemaal interessante vragen op tafel: heeft Jezus werkelijk een menselijke ziel? Hoe zit het met Zijn verrijzenis? En onze verrijzenis?Gewoonlijk is er ook een moment van Eucharistische Aanbidding. Een half uurtje in stilte voor het heilig Sacrament; een moment waarin iedereen in alle rust bij Jezus onze Heer kan zijn en Hem alles kan vragen of voorleggen.


Na het gezamenlijk avondeten was het tijd voor de Easterquiz. Een hele lijst met vragen als terugblik op de Goede Week. Ja, de Bijbelkennis werd op de proef gesteld :)


Het was een gezegende en leuke dag. God zij dank! En tot de volgende keer!

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page