top of page

Youth Days 2024

Het laatste weekend van mei waren de jaarlijkse Youth Days. Dit jaar kwamen er bijna 150 jongeren samen in Luxemburg. Het hele event was een enorme zegen! Deo gratias!!


Vrijdag 24 mei begonnen de Youth Days in Cents (Luxemburg). 150 jongeren kwamen samen uit verschillende landen: Luxemburg, Schotland, Ierland, Polen, Slowakije, Duitsland, Litouwen, België en Nederland.


Het was een weekend van enorm veel genade. Het programma was gevuld met gebedsmomenten, lezingen en workshops en natuurlijk veel gezelligheid. Zaterdagavond baden we samen de rozenkrans tijdens de Mariaprocessie, met na afloop een uur van stille Eucharistische Aanbidding. Tijdens dit moment waren er priesters beschikbaar voor het sacament van de biecht. En maar liefst 11 priesters hebben meer dan een uur lang vele jongeren dit mooi sacrament mogen toedienen.


Als je meer wil weten raden we je aan een kijkje te geven op de rode knop hieronder. En als je de foto's wil zien of (nog) eens luisteren naar de preken of lezingen klik dan op:


Enkele jongeren schreven na afloop hun herinneringen op:


"Gedurende ons leven confronteren we allemaal de vraag: 'Wat is mijn roeping?'. Ik ben hier voor mijn reis naar Luxemburg heel veel mee bezig geweest, maar ik kon hier geen antwoord op geven. Dankzij deze geweldige dagen heb ik veel gesprekken kunnen voeren met seminaristen, zusters, priesters en vrienden. Hierdoor ben ik erachter gekomen welke vraag ik eigenlijk moest beantwoorden om mijn roeping te vinden. De vraag luidt: 'Op welke manier kan ik God het beste dienen?'. En dus niet zozeer waar ben ik het meest nodig. En dat vond ik ook het mooiste van Luxemburg. Je bent direct verbonden met Christus door verschillende personen uit verschillende landen en roepingen.

-Marcel

 

"Ik vond het prachtig om te zien hoe zulke verschillende mensen verenigd waren in één God. Sommigen kwamen van ver en anderen van dichtbij, maar allemaal hadden ze een ijver om de Heer te zoeken."

-Catharina

 

"De Youth Days waren voor mij een spirituele verrijking, omdat ik jongeren heb mogen ontmoeten die ook geloofden. Maar ook juist omdat zij anders geloofden. Zij namen de religie veel serieuzer dan de mensen om mij heen. Ik ben als een ander mens thuisgekomen, wetende dat ik onderdeel uitmaakt van een internationale gemeenschap."

-Youri


"Wat me echt raakte tijdens de IVE Youth Days is hoe de priesters en zusters radicaal streven naar heiligheid en een brandend verlangen hebben om anderen mee te nemen op de reis naar de hemel. Hun enthousiasme was bemoedigend en aanstekelijk! Ik waardeerde ook hoe de lezingen, workshops, sacramenten en gesprekken concrete handvatten boden om in ons dagelijks leven dichter bij de Heer te komen."

-Mirjam


We zijn God enorm dankbaar voor de zovele vruchten tijdens het weekend! Hij was werkelijk aanwezig, zoals Jezus zelf heeft gezegd: "Want waar er twee of drie verenigd zijn in mijn Naam, daar ben Ik in hun midden (Mt 18,20)."


En een bijzonder woord van dank aan alle personen en groepen die dit mogelijk hebben gemaakt.

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page